Software voor het grafisch ontwerp

colored-pencils-179167_640De grafisch ontwerper

Wanneer je iets wilt aanbieden op het internet dien je behalve aandacht te besteden aan de tekst fragmenten ook na te denken over het grafisch ontwerp van je site. het grafisch ontwerp is ook wel de virtuele etalage van je bedrijf. Kon je voorheen in de begintijd van het internet nog volstaan met een leuke zelfgemaakte digitale foto waar je wat tekst overheen plakken. Tegenwoordig komt er bij het grafisch ontwerp van een goede site heel veel meer kijken. Heden ten dage zijn er heel veel mensen die een daadwerkelijke opleiding tot professioneel grafisch ontwerper hebben gedaan. In deze opleiding worden je natuurlijk alle kneepjes van het vak bijgebracht en heb je toegang tot de beste hulpmiddelen.

software_manufacturer_xara_web_designer_962262_g2Het gebruik van speciale software

Als grafisch ontwerper hoef je gelukkig niet meer alles zelf te doen: er is heel veel verschillende software te verkrijgen die je helpen jou site in elkaar te zetten. De meest belangrijke vorm van software is nog steeds het “fotoshop”. Met Photoshop kun je een bepaald beeld volledig veranderen. met de kleine programma’s kun je bijvoorbeeld heel makkelijk een bepaald object of voorwerp van een foto kopiëren naar in een ander beeld. Deze software programma’s zijn vaak al gratis via het internet te downloaden en worden door heel veel mensen gebruikt, bijvoorbeeld om hun profielfoto van Facebook aan te passen, of om een grapje uit te halen door hhet plaatsen van een brullende leeuw achter iemand die heel geschrokken kijkt.

Voor meer gespecialiseerde wensen is er uiteraard gespecialiseerde software. De grafisch ontwerpers van bijvoorbeeld mode bedrijven beschikken over dure gespecialiseerde software waarmee het heel goed en vrij gemakkelijk mogelijk verschillende “schoonheidsfoutjes” van het menselijke lichaam weg te werken. De huid wordt extra zacht, het aanbrengen of weghalen van een pukkeltje is een fluitje van een cent en het overtollige vet wordt hier en daar zonder pijn of moeite weggetoverd Kleding, ogen, haren krijgen met een kleine aanpassing een totaal andere kleur.

484373508_bb8b902a1cHoe weet je of een beeld “gefotoshopt” is?

Wanneer mensen aan de slag gaan met software voor het grafisch ontwerpen van een beeld zoals met fotoshop is het altijd even puzzelen. Wanneer je ergens iets gaat bijwerken is het natuurlijk belangrijk dat de achtergrond niet ineens een wit gat vormt maar gewoon doorloopt. Hier is ook weer speciale software voor. Ook het veranderen van kleuren kan soms vervelende side-effecten hebben. Wanneer je goed kijkt, is het niet moeilijk vast te stellen of een beeld gefotoshopt is ja of nee. Een bekende aanwijzing is de al dan niet aanwezige schaduw en licht inval, maar ook de natuurlijke lijnen van het beeld die plotseling onderbroken worden of gebogen lijken te zijn door het wegnemen, in of uitzoomen van een bepaald deel van het beeld.

Het gebruiken van software als hulpmiddel voor het grafisch ontwerpen van een bepaalde site is niet meer weg te denken. toch vergt de toepassing ervan de nodige ervaring en is het allemaal niet zo makkelijk als het soms lijkt. maar met een beetje oefening en misschien wat professionele tips kan je zelf al hele goede resultaten bereiken!