Het ontwerpen van een auto op de computer

17133-illustration-of-a-futuristic-car-pv

Auto’s zijn er in vele verschillende soorten en maten. Voor iedereen wat wils, voor elke gelegenheid een andere auto. Een stadsauto’ dient nu eenmaal andere eigenschappen te hebben dan een auto bestemd voor bijvoorbeeld transport op onverhard terrein.

Het ontwerpen van een auto is een langdurig proces van denken, tekenen en testen.. Tenminste, dat was het vroeger! Tegenwoordig is het ontwerpen van een auto haast een fluitje van een cent. Zeker in vergelijking met vroeger. en met vroeger bedoelen we niet eens zo heel lang geleden!

Voordat de computer zijn intrede deed, huurden autofabrikanten technisch tekenaars en ontwerpers in om een nieuw model auto te scheppen. Maandenlang werd er door een heel team hard gewerkt aan het proef ontwerp. wanneer een dergelijk proef ontwerp door de hoge bazen werd goedgekeurd, kon men beginnen met bouwen van een schaalmodel. waarbij natuurlijk de eerste foutjes ontdekt konden worden. Daarna werd een testmodel gemaakt en na maanden bouwen, testen, aanpassen, verbeteren kwam men dan eindelijk tot een model wat met veel bombarie werd gepresenteerd en in productie genomen kan worden. Tegenwoordig is het ontwerpen van een auto eigenlijk een fluitje van een cent! je hoeft eigenlijk nog niet eens zo heel veel verstand van auto’s te hebben om tot een prachtig resultaat te komen!

Waar te beginnen?

Wanneer je geïnteresseerd bent in het ontwerpen van je eigen auto, is het mogelijk op het internet heel veel gratis te downloaden programma’s te vinden waarmee je tot goede resultaten kunt komen. in de meeste gevallen is het een soort van grote legpuzzel. Je kunt kiezen uit bestaande, standaard auto-onderdelen en deze als een soort van grote puzzel aan elkaar maken. Net als in het echt is niet alles mogelijk maar leuke resultaten geeft het zeker. Het is en blijft natuurlijk een digitale droomauto.

Er zijn ook software programma’s te verkrijgen die je bijvoorbeeld helpen van een bestaand model auto iets aparts naar eigen smaak te bouwen. Het software programma helpt je je droom auto gestalte te geven en geeft aan waar de eventuele zwakke punten ontstaan en waar welke aanpassingen gemaakt dienen te worden. Deze programma’s zijn al voor een paar duizend euro aan te schaffen en voor iedereen toegankelijk! Hierbij gaat het niet alleen om de buitenkant van de auto, maar er zijn ook speciale programma’s die u helpen bij het ontwerpen van het interieur van uw droomauto.