Goede grafisch ontwerp bedrijven

Hoe kiest u uw grafisch ontwerper?

Er is veel concurrentie op de markt van de grafisch ontwerpers.

Het lijkt wel of er iedere dag meer grafisch ontwerp bureautjes bijkomen en op de online freelance markt vind u meer dan duizenden grafisch designers die u rechtstreeks kunt benaderen om voor u een ontwerp te maken. Bekijkt u bijvoorbeeld www.freelancer.com

 

Het beroep graphic designer laat zich ook uitstekend lenen voor online freelancen. Natuurlijk dient u voorzichtig te zijn wanneer u in zee wilt gaan met een van deze freelancers. Niet iedereen is even professioneel. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer u met een online freelance graphic designer in zee wilt gaan, doet u er goed aan eerst eens een blik te werpen in de zogenaamde portfolio. Een goede graphic designer houdt een portfolio bij. Uiteraard kunt u ook proberen wat referenties te krijgen van vorige opdrachtgevers. En uiteraard is het belangrijk dat er een goede samenwerking mogelijk is. Overleg tussen de grafisch ontwerper en de opdrachtgever is onontbeerlijk om tot een goed resultaat te komen.

De Top 4 van best graphic designer bureaus in de wereld

Ondanks het grote aanbod en de vele grafisch ontwerpbureaus die ieder jaar lijken te gaan en te komen, zijn er wereldwijd enkelen die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Wanneer je als graphic designer hier aan de slag mag, behoor je tot een van de besten.

Pentagram

imgres

Een van de grootste en meest bekende graphic Design bedrijven ter wereld is Pentagram. Het bedrijf is een samenwerking van de 19 top designers met namen zoals Alan Fletcher, Bob Gill, en Paula Scher.

Het bedrijf is gevestigd in het trendy London en heeft grote namen onder zijn clientèle zoals Benneton, Rolls Royce, de Universiteit van Princeton, Nike, Fifa en de Oprah Winfrey Show.

Meta design

imgres-1

Een van de meest toonaangevende bedrijven van de wereld met meer dan 20 jaar ervaring. Het5 hoofdkantoor wordt gehouden in San Francisco maar er zijn ook dependances in Zurich, Beijing, Berlijn Dusseldorf en Geneve. Met grote successen zoals het vernieuwen van het Apple Mac OS ontwerp systeem en het wereldwijd gebruikte Adobe staat deze graphic designer op een vaste plaats in de top Belangrijke klanten zijn onder meer Coca Cola, Lufthansa, eBay, fuji Film. Samsung en Yahoo.

imgres-2

Saffron Brand Consultants

Deze nog jonge onderneming heeft met haar rigoureuze denkwijze en directe aanpak heel veel merken van een nieuw imago voorzien en mag zich nu als jonge hond meten met de grootsten in het vak. Het hoofdkantoor is gevestigd in Madrid en er zijn vestigingen in Londen, New York, Mumbai Wenen en Istanbul. Enkele bekende namen in hun klantenbestand zijn Goldman Sachs, het Kankerinstituut, Coca Cola en het V Festival.

10991419_841321192595171_5240861897779241762_n

Total Identity Amsterdam

Dit Nederlands grafisch ontwerpbedrijf heeft met meer dan 50 jaar ervaring grote naam gemaakt voor zichzelf door al meer dan 50 jaar grote opdrachten binnen te slepen zoals de Tour de France, het Nieuwe Nederlandse Paspoort, LG, Bavaria, Schiphol, en de World Expo. Het hoofdkantoor staat op de Herengracht in Amsterdam. Andere vestigingen staan in Den Haag, Antwerpen, Bremen, Berlijn en Seoul.